Gumiabroncsok karbantartása

A gumiabroncsok karbantartása a megfelelő légnyomás ellenőrzéséről, a gumiabroncsok forgatásáról és az esetleges gumi sérülések ellenőrzéséről, javításáról szól. Ha törődik ezekkel akkor lényegesen hosszabb ideig maradhatnak a kerekek gumicsere nélkül a járművön.

Maximális teljesítmény és futásteljesítmény

Ha fenntartja a megfelelő abroncsnyomást, biztosítja a gumiabroncsok élettartamának meghosszabbítását. Másrészt a gumiabroncsok nem megfelelő felfújása gyors vagy szabálytalan kopást eredményezhet, ami jelentős belső abroncskárosodást okozhat, valamint hirtelen abroncshibákhoz és súlyos sérülésekhez vezethet.

Melyik a legjobb guminyomás-mérő eszköz?

Használjon gumiabroncsnyomás-mérőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gumiabroncsok nyomása megfelelő, majd szükség szerint töltse fel a gumiabroncsokat levegővel. Sokan tévesen azt gondolják, hogy a megfelelő légnyomás az abroncs oldalfalán található. Az oldalfalon feltüntetett a gumiabroncs maximális légnyomása, de ha a gumiabroncsokat a maximális PSI értéken tartja, gyorsabban kopnak, vagy ronthatják a tapadást vagy a fékezőképességet.

Gumiabroncsok karbantartása

Mi határozza meg a járműgyártó font per négyzethüvelyk (PSI) ajánlását?

 • Vezetési kényelem és teljesítmény
 • Terhelhetőség
 • Tapadás és kopás
 • Üzemanyag fogyasztás gazdaságossága

Fontos, hogy a gumiabroncsok légnyomását az Ön által vezetett járműhöz igazítsa. Ellenőrizze a gumiabroncsok javasolt nyomását a vezetőoldali ajtókereten lévő ábrán vagy a jármű használati útmutatójában. Ezenkívül mindenképpen ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását, mielőtt elindulna a járművel hosszabb útra, mivel a gumiabroncsok psi-értéke magasabb lesz a hosszú vezetés után.

A futófelület kopása is befolyásolja az élettartamot

Még akkor is, ha az autó megfelelően van beállítva, a gumiabroncsokat forgatni kell az optimális kopási teljesítmény és megfelelő karbantartás érdekében. Az időnkénti  átforgás ellensúlyozza a jármű minden egyes kerékhelyzetének egyenetlen kopási jellemzőit. Milyen gyakran kell csinálni? A gumiabroncs futófelület-élettartamának maximalizálása érdekében kövesse a jármű használati útmutatójában található ajánlott forgási ütemtervet. Ha a jármű gyártója nem javasolja, 10000 kilométerenként forgattassa át a gumiabroncsokat.

Megfelelő kerékbeállítás

Ha autója kerekei nincsenek beállítva, a gumiabroncsok egyenetlenül kopnak, ami korai gumicseréhez vezethet. A kerekek párhuzamosságát, illetve dőlésszögét a mai modern műszerekkel nagyon pontosan be lehet állítani. Ezen kívül, ha a kerekek nem megfelelően vannak beállítva az más mechanikai problémákat is okozhat, amelyek befolyásolhatják a menetteljesítményt. A legjobb eredmény érdekében válasszon olyan autószervizt, amely pontos, számítógéppel támogatott kerékbeállító műszert használ, és kérjen műszaki igazolást a beállítási szögekről.

Ellenőrizze a kerék kiegyensúlyozott forgását

A kiegyensúlyozatlan gumiabroncsok és kerekek vibrációt okoznak. A futófelület egyenetlen kopása is előfordulhat, ami tovább csökkenti a menetkényelmet és a gumiabroncsok korábbi cseréjét eredményezheti. A számítógépes kerékcentrírozás segítségével tökéletesen kiegyensúlyozott kerekei lehetnek. Ez nagyban javítja a menetkomfortot, alacsonyabb lesz a fogyasztása, és a gumik élettartama is meghosszabbodik.

Elsőkerék-hajtású és hátsókerék-hajtású járművek

Az elsőkerék-hajtású járművek fékező-, kormány- és hajtóerőt helyeznek az első tengely abroncsaira. A hátsó tengely abroncsai elsősorban fékezőerőt kapnak, ami az első tengely gumiabroncsainak sokkal gyorsabb kopását eredményezi.

Módosított Keresztforgatás

A "Módosított keresztminta" minden első- vagy hátsókerék-hajtású járművön elvégezhető, amely négy nem irányított gumiabronccsal van felszerelve (az irányított abroncsokat csak elölről hátra kell forgatni). A szabadon gördülő tengely abroncsait keresztezzük és a hajtott tengelyre szereljük, míg a hajtott tengely abroncsait egyenesen a szabadon gördülő tengelyre hozzák (keresztezés nélkül).

Forgási irány

Az irányított futófelületeket úgy tervezték, hogy csak a gumiabroncs oldalfalán jelzett irányban forogjanak. Ezeket mindig elölről hátra kell forgatni – függetlenül attól, hogy milyen járműre szerelik őket –, hogy a forgásirány ne változzon. Ez a kerék oldalfalán lévő nyíl segítségével ellenőrizhető.

Az alábbi szolgáltatásokban számíthatnak ránk régi és új ügyfeleink:

Gumiszerelés munkahelyén vagy otthonánál.

Végezze munkáját, mi addig kicseréljük a parkolóban gumiabroncsait. Kedvező áraink és gyors precíz munkánk a garancia arra, hogy a gumiabroncsok a mobilgumisnál jó kezekben vannak! Főzzön a konyhájában ameddig kicseréljük autója gumiabroncsait. Lassan megérkezik a tél itt a téli gumicsere. Hívjon bennünket, ha gumiszervizre van szüksége. Nagyon gyorsan a helyszínre érkezünk és megkezdjük a probléma elhárítását, hogy minél előbb folytathassa útját a járművel

Miért minket válasszon?

 • Bármikor hívhat.
 • Flottakezelést is vállalunk.
 • Megbízható szakszerű munkát végzünk évtizedes gyakorlattal és sokezer javított és kicserélt gumiabronccsal.
 • Udvarias képzett gumiszerelő munkatársak.
 • Olcsó mobilgumis árak.
 • Gyorsan megérkezünk a helyszínre.
 • Kényelmes helyszíni mobilgumis szolgáltatások.
 • Önnek gyakorlatilag semmi teendője nincs, mi a helyszínen kicseréljük kerekeit, megjavítjuk gumiabroncsát.
 • 0-24-óráig dolgozunk.
 • Mobilgumis szervizautóval megyünk a helyszínre ez gyakorlatilag egy berendezett gumisműhely.

Nem csak magánszemélyeknek kínáljuk mobilgumis szolgáltatásainkat, hanem cégeknek is rendelkezésére állunk flottás gumiszereléssel. Kívánságra a helyszínre visszük járművei gumiabroncsait, és a helyszínen kicseréljük őket. Gumiszerviz a cégénél, ez a megoldás nem csak anyagilag előnyös. Kedvező árakon végezzük mobilgumi szerelő szolgáltatásainkat a helyszínen, ami nagyon kényelmes, és a gumiabroncsokat is olcsón szerezzük be, illetve szállítjuk ki.

Ha bármi probléma adódik a gumiabroncsokkal, a járművel és nem tud tovább haladni hívjon bennünket a fenti telefonszámon és indulunk segíteni. Mobil gumiszerelés Budapesten és vonzáskörzetében a hívása után azonnal indulunk segíteni, és lehetőségek szerint, valamint a forgalmi helyzet függvényében nagyon hamar a helyszínre érkezünk. Hívjon!