Helyszíni defekt javítás

Defekt javítás Budapest és Pest megye egész területén Sos éjjel-nappal 0-24. Hívjon ha defektes a kereke és jövünk, segítünk. Defekt elszenvedésekor a legfontosabb teendő, hogy biztonságos helyre tudjunk leparkolni. Ezután keresse mobilgumis szolgáltatásunkat telefonon és megbeszéljük a teendőket. Lényeges információkat kérdezzük ilyen esetben, milyen az adott gumiabroncson lévő sérülés. ű

Ezt azért kell tudnunk, hogy javítható- e a gumi, vagy cserére van szükség. Szervizautóink fel vannak szerelve többféle méretű abronccsal, de azért lehet ritkább méretű gumi is, amit célszerű kiérkezésünk előtt tisztázni, hogy mindenképpen vigyük a gumit vagy ha sérült a felni akkor azzal is lehetőségünk legyen szolgálni. Célunk, hogy Önnek ne kelljen megszakítani az utazását és mihamarabb tovább indulhasson.

Kiérkezésünkkor megvizsgáljuk, hogy az adott gumiabroncs sérülést lehet-e javítani. A futófelületen található kisebb lyukak legtöbbször egyszerűen javíthatók. Ilyenek a csavar, szög, tüske vagy szilánk okozta lyukak. A gumiabroncs oldalfal sérülései amik lehetnek egy rossz parkolástól is (járdaszegélyhez dörzsölődött gumi), rosszakaró szúró tárgyal történő károkozása..

A defekt javítás előnyei

Amennyiben a gumiabroncs javítható, akkor szerencsénk van, mert olcsóbban jövünk ki árban, mintha új gumit kellene vennünk. Az új abroncs vásárlásakor párban kell gondolkozni, mert egy tengelyen csak egyforma gumi lehet. Csere esetében két első, vagy két hátsó gumit kell felszerelni. Amelyik pedig megmaradt, azt be lehet fogni pótkeréknek. A mai eljárásoknak köszönhetően a gumi javított része lesz a legellenállóbb, emiatt biztonságos megoldás a defekt javítás. Gyors megoldás, mivel körülbelül fél órán belül megjavítjuk a sérülést és már mehet is tovább az úti célja felé.

Lassan ereszt a gumi

Ezt nem hívjuk defektnek. Legtöbb esetben nem is lyuk okozza, hanem a felni és a gumi találkozásánál lévő felületi hiba okozza. Ilyenkor lassan ereszt a gumiabroncsban lévő levegő, akár napokig is. Ha sűrűn fújkáljuk, akkor még sokáig közlekedhetünk vele, de ez kinek-kinek az idegrendszerén múlik, hogy meddig bírja. Előbb-utóbb úgy is megunjuk. Ekkor hívjon minket és Önnek sorban állás nélkül tudunk segíteni. Leszereli szakemberünk a kereket és a felni peremét megcsiszolja, visszaszereli rá a gumit és már nem is fog ereszteni. Sokszor tapasztaljuk, hogy a szerelőpaszta is okozhat ilyen réteget a  gumi és az alufelni találkozásánál, ami miatt ereszteni kezd a levegő.

Defekt és gumijavítás

Vállaljuk a tömlő és a gumi sokféle hibából eredendő javítását. Szelephiba, defekt, ereszt a gumi, gumicsere, szezonális gumicsere.

Milyen hibák okozhatják a lapos gumit?

  • Szelephiba: Ritkán előforduló probléma, hogy a szeleptű beragad, ami  lehet egy nyomásvizsgálat következménye is.
  • Gumiabroncs oldalfalának sérülése.
  • Idegen tárgy belefúródik a gumiba: csavar,szög..
  • Illesztési hiba ami a gumi és felni találkozásánál alakul ki.
  • Megsérül a felni például kátyúzás következtében. A peres gumik sokkal  sérülékenyebbek mint a ballonosabb társai.
  • Rosszakaró által okozott sérülés, károkozás.


Vulkanizálás

A legtöbb gumit vulkanizálással ajánlott megjavítani, és nem ragasztással. A vulkanizálás áll a legközelebb a gumiabroncs kémiai szerkezetéhez, ami által egy kén híd keletkezik ami szinte eggyé válik a gumi anyagával. Ezzel a megoldással biztonságosabb és rugalmasabb lesz a szerkezete, ellentétben a ragasztással.


Mobilgumis szolgáltatásunk non-stop várja hívását, ünnepnapokon is.