Szezonális gumiszerelés

Mobil gumiszervizünk vállal helyszíni szezonális gumiszerelést. Miből áll a szezonális gumiszerelés? Kimegyünk mobilgumis szervizautónkkal a helyszínre ahol ügyfelünk autója parkol, és átszereljük a gumiabroncsokat a következő szezonnak megfelelőre. A kerékcsere jelenthet egyszerű gumiabroncs cserét, amikor a gumiabroncsokat szereljük át az évszaknak megfelelőre, vagy akár komplett kerékcserét is végzünk ha megrendelőnk úgy kívánja. Sokan télen a téli gumikat lemez felnire szereltetik, a nyári gumiabroncsokat viszont sportos alufelnire. A gumicsere után centírozzuk a kerekeket. Kívánságra a megfelelő méretű és típusú gumiabroncsokat beszerezzük. Szezonális gumicserénél is igénybe veheti helyszíni Mobilgumis szolgáltatásainkat akár a téli gumikat kell nyárira cserélni, akár a nyári gumikat kell télire. Szezonális gumi és kerékcsere szolgáltatásainkat is eléri non-stop 0-24-óráig bármikor. Kényelmes és gyors megoldás a mobil gumiszerviz hiszen otthonába vagy a munkahelyére visszük szolgáltatásainkat.

Hívjon, ha defektes a kereke és jövünk, segítünk

Miért fontos a szezonális gumiszerelés?

A gumiabroncsok anyagát, összetételét a mindenkori időjárási viszonyoknak, és a várható terhelés és sebességindex alapján tervezik meg. Nyáron a guminak képesnek kel l lenni a nagy hőség és a még nagyobb súrlódás elviselésére, miközben megfelelő tapadást kell nyújtania akkor is ha felhőszakadás miatt jelentős vízmennyiség folyik az útra. A nyári gumiabroncsok ezért inkább alacsonyabb profilú barázdarendszerrel rendelkeznek, amelyek sugárirányban kivezetik a vizet a kerék alól. A nyári gumik elsősorban 7-fok felett használhatók eredményesen, e hőmérséklet alatt viszont keményedig a gumiabroncs és megváltozik a viselkedése is.

A téli gumi érdesebb és durvább felülettel rendelkezik, hogy a vastag friss hóban is el tudjon gurulni a jármű, a vizet szintén ki kell vezetni a kerék alól, és bírnia kell a guminak a kemény mínuszokat is. A gumi anyagában lágynak kell maradni akkor is ha -30 fok van kint. Ugyanakkor jellemzően az egyre szárazabb és egyre melegebb telek miatt a sima felületen is megfelelő menettulajdonságokkal kell rendelkeznie, hiszen előfordulhat, hogy egész télen nem fog esni a hó, eső is alig. Ha pedig kisüt a nap is, a téli guminak is bírnia kell az átmeneti meleget. Azonban a téli gumit nagyobbrészt télen kell használni, és nyáron a garázsban védett helyen tárolni, a nyári gumit szintén jórészt nyáron kell használni, és télen fűtött helyen tartani, különben véglegesen megváltoznak a mechanikai tulajdonságaik, kirepedezhetnek, megkeményedhetnek, és elveszthetik a jó tulajdonságaikat. A téli gumik ráadásul sima úton jellemzően nagyobb zajjal gördülnek mint nyári társaik, ez a fogyasztásban is jelentkezik.

A különböző nevesebb gyártók készítenek már egész évben használható gumikat is, azonban ezek csak kompromisszumokkal használható, megalkuvást jelentő gumiabroncsok. A négy évszakos gumik általában zajosabbak, magasabb fogyasztást okoznak, és csúszós időben óvatosabb vezetési stílust kívánnak. Ezért inkább ott célszerű ilyen gumikat használni, ahol a nagyon szélsőséges időjárás nem jellemző, nincs nagy hó, eső, és nagyjából egyenletes, jó minőségű  az útfelület. A négy évszakos gumit jellemzően költség takarékossági okokból vásárolják.

A gumiabroncsok fontos jellemzői még az egy kerékre eső terhelés nagysága, illetve a sebességindex is. Itthon megfelelő az alacsonyabb sebességindexű gumiabroncs, míg pl: Németországban célszerű magasabb terhelhetőségű abroncsot választani. A gumiabroncsoknál el kell kerülni a túlterhelést. A gumis szakemberek szívesen segítenek a járműre ajánlott megfelelően méretezett abroncsot kiválasztani, amelyik az ügyfél pénztárcájához is illeszkedik.

Mivel a szezonális gumiszerelés pár hónapig tart, ilyenkor a gumisműhelyek jellemzően tömve vannak az ügyfelek járműveivel. Mindenki egyszerre és gyorsan szeretné átszereltetni a gumikat. Ilyenkor jöhet jól mobilgumis szolgáltatásunk. Ügyfelünk felhív bennünket, mi a megadott helyszínre megyünk korszerűen felszerelt mobilgumis szervizautónkkal, és helyszíni gumiszereléssel akár a parkolóban kicseréljük a kerekeket az évszaknak megfelelőre.

Főbb szolgáltatásaink:

Mobilgumis szolgáltatásunkat bármikor igénybe veheti, ha sokáig dolgozik. Például este, éjszaka is átszereljük kerekeit,  ügyfelünkhöz tudunk alkalmazkodni. A gumis műhely bezár, mi nem zárunk be, hiszen bárhol és bármikor állunk kedves régi és új ügyfeleink szolgálatára.

Ha nem szeretne a szabadidejében gumicserével foglalkozni, akkor arra is van lehetőség, hogy a gumis szervizautót a munkahelyéhez rendeli, és ameddig Ön dolgozik, mi kicseréljük a gumikat. Ugyanígy a gumiszerelést gumijavítást is kérheti bárhova, hiszen nem vagyunk helyhez kötve. A gumi le és felszerelését, szelepcserét, kerék centírozást is precízen el tudjuk végezni a szervizautóban található gépek segítségével.

Miért válasszon bennünket?

  • Megbízható szakszerű munkát végzünk évtizedes gyakorlattal és sokezer javított és kicserélt gumiabronccsal.
  • Udvarias képzett gumiszerelő munkatársak.
  • Olcsó mobilgumis árak.
  • Gyorsan megérkezünk a helyszínre.
  • Nagyon kényelmes mobilgumis szolgáltatások.
  • Önnek gyakorlatilag semmi teendője nincs, mi a helyszínen kicseréljük kerekeit, megjavítjuk gumiabroncsát.
  • 0-24-óráig dolgozunk.
  • Mobilgumis szervizautóval megyünk a helyszínre ez gyakorlatilag egy berendezett gumisműhely.
  • Bármikor hívhat.
  • Flottakezelést is vállalunk.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szezonális gumiszerelésre van szüksége, vagy gumiabroncsot kell javítani, illetve bármi másban segíthetünk, kérem hívjon bennünket a fent kattintható  telefonszámon.