A gumiabroncs helyes tárolása

Mobilgumis tanácsa a helyes gumiabroncs tárolásról. Köztudott, hogy a gumiabroncsok sokáig megőrzik kiváló tulajdonságaikat, rugalmasságukat és szerkezetüket ha megfelelően vannak tárolva. Ha olyan gumiabroncsokkal találkozunk amelyek színe megváltozott, szerkezetük érdes, kemény, és felületükön pókhálószerű repedések vannak, akkor tudhatjuk, hogy a gumiabroncsok nem voltak megfelelően tárolva. Az ideális gumiabroncs tárolás sötét helyen, fektetve, szellőző gumitároló állványon. 

A gumiabroncs valójában egy kőolaj -korom, szintetikus kaucsuk, nejlon, acélszálak, vegyszer keveréke. Mivel  az összetevők a szélsőséges tartományokat nem kedvelik, a gumiabroncsokat távol kellene tartani a nagyon melegtől, nagyon hidegtől, és erős napfénytől, mert ezek az erők maradandó változást okozhatnak a gumi szerkezetében, megváltoztatva a gumikeverék tulajdonságait.

Néhány jótanács, hogy a tárolás során ne roncsolódjon a gumi állapota:

  • Távolítsuk el a mintázatokba beszorult szennyeződéseket, kavicsokat. 
  • Alaposan tisztítsuk meg vízzel a gumiabroncsokat. 
  • Miután megszáradt, lekenhetjük mindet valamilyen gumiápolóval, amit kereskedelemben be tudunk szerezni. 
  • Tárolás alatt védjük hőtől, párától, fénytől és vegyi anyagoktól. 
  • Tárolásukra kaphatók kifejezetten erre a célra alkalmas állványok. 

Amennyiben nem szeretnénk pénzt költeni állványra akkor állítva egymás mellett tárolhatjuk az abroncsokat, ha felnin vannak akkor a megfelelő nyomásra fújva fektetve is tárolhatjuk. Mobilgumis szolgáltatásunk a hét minden napján elérhető. Kérjen
árajánlatot.